Bejelentkezés Egzotikus utazások Elérhetőségek Utazási utalványok

Thaiföld: a Távol-Kelet Varázsa I. - körutazás és üdülés

Ellátás:
reggeli 
Szálláshely:
4* 
Utazás:
repülővel 
Típus:
körutazás és üdülés 
Indulás helye:
Budapest 
Hivatkozási szám:
152430
  1.00
  1.00
Ft / fő teljes ár
EmlékeztetőNyomtatásFoglalja le!
Értékelés:
4.5
pont
2 értékelés alapján
A pontszám az értékelések hat szempontjára adott 1 és 5 közötti válaszok átlaga. Részletek>>

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 1 881 7400, 06 20 884 9400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
itt található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Mindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

 1. NAP:

Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bangkokba.

2. NAP: BANGKOK

Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 5.600 Ft (garantált program).

3. NAP: BANGKOK

Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.
A kb. 6-7 órás városnézés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos félnapos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. NAP: DAMNERN SADUAK ÚSZÓ PIAC, KWAI FOLYÓ, NAKHON PATHOM

Szabad program Bangkokban, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 10.300 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. NAP: BANG PA-IN, AYUTTHAYA, LOPBURI

Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Továbbutazás Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer (kambodzsai) építőművészet számos remekműve található. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán legismertebb nevezetessége az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak.
Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. NAP: PHITSANULOK, SUKHOTHAI

Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek megtekintése után látogatás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be.
Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután visszautazás autóbusszal Bangkokba (1 éj).

7. NAP: THAIFÖLD SKANZENJE, EGZOTIKUS PARK

Búcsú Bangkoktól, utazás Pattayára. Útközben megálló Thaiföld skanzenjénél, amely a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával. Délután látogatás egy Pattayához közeli egzotikus parkban (sziklakertek, megkövesedett fák, egzotikus növények, állatok, krokodil show stb.). Szállás Pattaya mellett, tengerparti szállodában (4 éj).

8. NAP: PATTAYA, NONG NOOCH TRÓPUSI KERT

Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a legnagyobb tengerparti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, légkondicionált bevásárlóközpontok, sportolási lehetőségek, rengeteg napfény, úszómedencék, kirándulási lehetőségek stb.
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a felejthetetlenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show
Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 5.400 Ft (garantált program).

9. NAP: PATTAYA, KORALL-SZIGET

Szabad program Pattayán.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a közeli Korall-szigetre, strandolási lehetőség.
A fakultatív program ára: kb. 32 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő.

10. NAP: PATTAYA, MINI SZIÁM

Szabad program Pattayán.
A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy hangulatos park, ahol Thaiföld híres építményeinek makettjei láthatóak Földünk leghíresebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, a maketteket nappali fényben és esti díszkivilágításban is megcsodálhatják.

11. NAP: PATTAYA, ELEFÁNT FARM

Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat).
Fakultatív program: Elefánt farm
Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehetőség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére.
A fakultatív program ára: 17.400 Ft (ebéddel) – garantált indulás.
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

12. NAP:

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.


Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással Bangkokig és vissza. Thaiföldön légkondicionált autóbusszal.
A menetrend szerinti repülőjáratok a hosszú repülési szakaszokon nem tartanak félúton technikai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Ezeken a nagyméretű gépeken általában jóval kényelmesebb ülések vannak, mint azon kisgépek esetében, melyeket gyakran charterezésre használnak az utazási irodák.

Szállás

9 éjszaka + egy fél nap 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban (a szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére). Az utolsó thaiföldi napon az esti órákban kell csak kiköltözni a szobákból, a reptérre indulás előtt.

Ellátás

Büféreggeli, a 3., az 5. és a 6. napon ebédet is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora a 4. naptól.

 

Thaiföld – a Távol-Kelet varázsa I-II-III.

Időjárás: A száraz évszak novembertől márciusig tart Thaiföldön (és Kambodzsában is  III. program). Ritka az eső, a hőmérséklet 30 °C körüli. A tenger vize strandolásra alkalmas (26-28 °C). Észak-Thaiföldön (II. program) is meleg időre kell számítani, viszont itt az éjszakai hőmérséklet akár 10 °C-ra is csökkenhet, egy pulóverre szükség lehet.

Egészségügyi előírások: A Kwai folyónál és Észak-Thaiföldön a dzsungelben előfordultak régebben maláriás megbetegedések. Bár a helyi partneriroda szerint ma már nincs ilyen veszély, azért az ide utazók konzultáljanak orvosukkal vagy a Nemzetközi Oltóközponttal a malária elleni tabletta (esetleg a Hepatitis A elleni védőoltás) szükségességéről.

Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 6 óra.

Repülési idők: Európából Thaiföldre a repülőút hossza kb. 11 óra, a Chiang Mai – Bangkok szakasz (II. program) 70 perc.

Útlevél: Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Vízum: Thaiföldre 2017 augusztusi információk alapján magyar állampolgároknak 30 napnál rövidebb tartózkodás esetén nem szükséges vízum. Szárazföldi határon a belépés Thaiföldre (III. program) egy naptári évben maximum 2 alkalommal engedélyezett. A légi úton történő belépésre (I. és II. program) ez a korlátozás nem vonatkozik. A Kambodzsába való belépés (III. program) vízumhoz kötött; a vízum díja 7.800 Ft, irodánknak forintban fizetendő. A vízumügyintézéshez 1 db igazolványkép (4*6 cm-es), valamint egy útlevélmásolat szükséges. Kérjük, az útlevélmásolatot jelentkezéskor irodánknak küldjék el (lehetőleg jó minőségben szkennelve), a fényképre viszont a helyszíni ügyintézés során lesz szükség, ezért azt feltétlenül vigyék magukkal!

 
Töltődik a foglalási lap